magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Álláslehetőség
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Új előadás sorozat indul „Téli regék” címmel Szarvason
 
Kirándulni télen is jó, de ködös-nyirkos időben szívesen húzódunk be védett helyre egy meleg teára. Erre gondolva indítja útjára „Téli regék a természetről” címmel ismeretterjesztő előadássorozatát a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A helyszín a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, az előadások kezdete pedig minden esetben délelőtt 10 óra. A részvételi díj: 480 ft/fő. Érdekes témák, színes történetek, megfontolandó gondolatok várják az érdeklődőket.
   
 
Első alkalommal 2016. december 3-án a Dél-Tiszántúlon élő emberi közösségek és az őket körülvevő természetes táj történeti kapcsolatát mutatjuk be. Vendégeink sok érdekességeket hallhatnak a különböző korok tájhasználatairól, régi térképek segítségével pedig bepillantást nyerhetnek vidékünk természeti képének alakulásba az újkőkortól napjainkig.
 
A második előadás két sajátos és sérülékeny, szigetszerű élőhely-csoporttal a mezsgyékkel és erekkel foglalkozik. Autóval, vonattal utazva talán észre sem vesszük a művelt agrártájban húzódó mezsgyék, töltések, erek, csatornák tarka élővilágát. Akiket érdekel, milyen természeti kincseket rejtenek, miért töltenek be fontos szerepet a természetvédelemben, s mit tehetünk természeti és kultúrtörténeti értékeik megőrzéséért, azokat szeretettel várjuk 2017. január 21-én.
 
Tavaszváró a sorozat 2017. február 25-én sorra kerülő utolsó előadása, hiszen nem titkolt célunk kedvet adni a rövidesen megérkező kikeleti jó időben a Körös-Maros Nemzeti Park részterületein történő kirándulásokhoz. Ez alkalommal a Körös-Maros Nemzeti Park tájegységeinek általános ismertetése után az országosan védett Hármas-Körös és hullámtere valamint a Cserebökényi puszta természeti értékeivel, az ott folyó természetvédelmi munkával, a különböző élőhelytípusok sajátos természetvédelmi kezelési feladataival ismerkedhetnek meg a hozzánk ellátogatók. Az előadás végén lehetőség nyílik a Nemzeti Parki Termékek sokszínű palettájának megkóstolására.
 
Téli regék a természetről – előadás-sorozat:

2016.12.03.10h - Táj és ember (A holocénkori tájhasználat története a Dél-Tiszántúlon)

2017.01.21.10h - Mezsgyék és erek szerepe a természetvédelemben a Dél-Tiszántúlon

2017.02.25.10h - A Körös-Maros Nemzeti Park tájegységeinek bemutatása – A Hármas-Körös és a Cserebökényi Puszta természeti értékei, élőhelyeik természetvédelmi kezelése (Az előadás után Nemzeti Parki Termékek bemutatója.)
 
Helyszín:
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
További információ: Tóth Tamás - természetvédelmi területfelügyelő: +36 30 475 1780
 
 
 
   
 
2016.12.02.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design