magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Különleges újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark
2019.02.15.
Már csak egy hónap és a téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülünk vendégeink számára.  »
Élénkülő télvégi madármozgás a Kis-Sárréten
2019.02.14.
A naptár szerint még bőven van hátra a télből, de a madárvilágban bekövetkezett változások már a tavaszt idézik. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén a halastavakon eltűnt a jégtakaró és egyre több madár jelenik meg.  »
Sarkantyús sármány bukkant fel a Montág-pusztán
2019.02.13.
Ritka téli vendég, egy sarkantyús sármány bukkant fel a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Montág-puszta részterületén. Részletek »
Tavaszi túra: megszólal-e a pacsirta?
2019.02.12.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság tavasz- és pacsirtaváró túrát szervez február 17-én, vasárnap, a Kígyósi-pusztán.  »
Védjegyes termelőink: Pusztaszéli finomságok Elek Andráséktól
2019.02.11.
A székkutasi Elek András tehéntejből készített termékei 2018-ban kapták meg a Nemzeti Parki Termék Védjegyet. A családi gazdaságban készült tejföl, túró és a különféle sajtok egyre népszerűbbek a fogyasztók körében.  »
Új madárfajjal bővült a Dél-Tiszántúl madárfaunája
2019.02.08.
Alig kezdődött meg az új év és máris feltűnt egy különleges madárfaj a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén. Február 7-én jelent meg a hír a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongárd Megyei Helyi Csoportjának Facebook oldalán, hogy Ampovics Zsolt szegedi madarász egy fehércsőrű búvárt (Gavia adamsii) figyelt meg és fotózott le Hódmezővásárhely mellett. A hír hallatára az ország minden területéről érkeztek madarászok a ritkaság megtekintésére.  »
Nádgazdálkodás a Kis-Sárréten
2019.02.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén kiterjedt nádasok találhatók. E területek természetvédelmi kezelésére kiemelt figyelmet fordítunk.  »
Megkezdődött a pároztatási időszak a szürke gulyán
2019.02.07.
A magyar szürke szarvasmarhák fedeztetési időszaka elkezdődött a Körös-Maros Nemzeti Parkban. Kardoskúton a Sóstói-telepünkön lévő magyar szürke szarvasmarha állományunk pároztatása szabályozott, tudatos tenyésztői munka keretében zajlik.  »
Titkos holló találkák az Anna-ligetben
2019.02.06.
A Körösvölgyi Állatpark télire bezárta kapuit, a megcsendesedett Anna-ligetben azonban ilyenkor is zajlanak érdekes események. A múlt év, de különösen a tél folyamán több alkalommal sikerült megfigyelni, hogy két vadon élő holló tesz rendszeres látogatásokat állatparki fajtársaiknál.  »
Vizes Élőhelyek Világnapja: a KMNPI volt az ünnepi rendezvény házigazdája
2019.02.05.
Idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) Körösvölgyi Látogatóközpontja adott otthont a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából szervezett központi rendezvénynek. A február 4-én megtartott ünnepi konferenciát az Agrárminisztérium, a KMNPI, a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Természettudományi Társulat közösen szervezte.  »
2019. évi Túzok Tusa a Körös Maros Nemzeti Parkban
2019.02.01.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is meghirdeti Túzok Tusa elnevezésű természetismereti vetélkedőjét az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára.  »

  Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Túzok tusa 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design